Пароконтролни мембрани

Пароконтролни мембрани гарантират отлична пароизолация, като предпазват от проникване и натрупване на водни пари в изолационния материал, което би компроментирало функциалността на цялата покривна система.

Alubar

Пароконтролни мембрани

Alubar е пароизолационна мембрана от алуминиево фолио двустранно каширано с полиестер и полипропилен висока плътност. Тя е изключително устойчива на механични натоварвания и скъсвания.За осигуряването на отлична пароизолация Alubar се предлага в комплект със самозалепващи се ленти за обработка на снадките и детайли.

Пародифузионна мембрана

Пароконтролни мембрани

Пародифузионните мембрани се характеризират с това, че пропускат голямо количество водни пари да премине през тях. Паропропускливостта осигурява качествено елеминиране на парите, като по този начин се предотвратява образуването на конденз и влага в топлоизолационния пласт.Същевременно тези мембрани са водоустойчиви и предпазват структурата от вода, идваща отвън.

Tyvek

Подкеремидни мембрани

Мембранните продукти на Tyvek са разработени от DuPont с цел ефективна защита за скатни покриви и вентилируеми фасади. Те осигуряват ефективна защита срещу климатични влияния – дъжд, сняг, вятър, влага, както и срещу кондензация, образувана във вътрешността на сградата.

Difbar

Подкеремидни мембрани

Difbar е паропропусклива мембрана, която много добре пропуска водните пари, като същевременно не пропуска вода. Високата паропропускливост на Difbar позволява лесното преминаване на пара, насъбрала се в подпокривното пространство. В резултат на това се избягва опасността от образуване на конденз в топлоизолационния слой. Мембраната може да бъде използвана при изграждането на скатни покриви и вентилируеми фасади. Покривите и стените, които са покрити с Difbar , могат да издържат на открито до 3 месеца.

Vapobar

Пароконтролни мембрани

Vapobar е пароконтролна мембрана, която контролира паропропускането и същевременно предпазва от проникване на вода отвън. Тя служи като преграда срещу изпаренията от подпокривните помещения, като по този начин предотвратява кондензацията по топлоизолацията и защитава покривната конструкция от влага и разяждане.Освобождаването на изпаренията се осъществава във вентилационното пространство.