Ремонт на покриви – как да изберем подходящата фирма.

ремонт на покриви

След като е дошъл момента, в който покрива тече, трябва да се вземе решение кой ще го ремонтира. Единият вариант е да направите ремонт на покрива. Като си закупите хидроизолационните материали сами и вие организирате полагането на хидроизолацията със собствени сили. Друг вариант е да се доверите на професионалист. Когато ви предстои ремонт на покрива, ако няма да го правите със собствени сили. Най- вероятно ще ви е трудно да изберете на кой да се доверите. Конкуренцията на бригадите и фирмите предлагащи тази дейност е голяма. Общо погледнато различните фирми предлагат една и съща услуга, но с различни цени.


От тази статия ще получите няколко много ценни съвета при избор за изпълнител на ремонт на покриви. Първият и най- важен съвет е:

1/ Най- ниската цена за ремонт на покриви, крие най- много рискове.

Много често етажната собственост избира кой да извърши ремонт на покрива, само по показател цена. Това е голяма грешка, тъй като общата цена при ремонт на покрива се формира от:

  • сбора на цената на труда,
  • цената за вложения хидроизолационен материал
  • допълнителните разходи.

Ако някой от тези показатели е със занижена стойност, то и качество на извършеният ремонт на покрив ще е по-ниско.

ремонт на покриви

2/ Не доверявайте ремонта на покриви на първия срещнат майстор
Обърнете се към утвърдена на пазара специализирана фирма, с опит ремонта на покриви, и най-вече с трайно установен офис. Това е гаранция, че в случай на теч ще има къде и от кой да потърсите отговорност. Освен това, проверете дали съществува такава фирма в търговския регистър. (http://www.brra.bg). В настоящата силно конкурентна пазарна среда, много често офертите за ремонт на покриви от реномираните и утвърдили се фирми са ценово аналогични на тези, направени от майстори самозванци.

3/ Съберете поне 3 писмени оферти
Преди да пристъпите към ремонт на покрива е необходимо да направите проучване на пазара. При ремонта на покриви това става, като поискате от поне 3 утвърдени фирми за ремонт на покриви ценови оферти за полагане на хидроизолация. Освен че това ще ви ориентира каква е настоящата пазарна цена за подобен вид ремонт, това ще ви гарантира спокойствие, че някои съсед в бъдеще няма да се усъмни в безпристрастния ви избор на фирма за ремонт на покриви.

4/ Изисквайте писмена гаранция за ремонта на покрива
Винаги търсете гаранции за извършената работа. Гаранцията за ремонт на покрива с битумна хидроизолационна мембрана е в зависимост от броя на положените пластове, но варира между 5- 10 години. Задължително изисквайте преди започването на работа да сключите договор с изпълнителя, с упоменати неустойки при просрочване на ремонтните дейности, гаранционен период и какво включва той. Изискайте мостри и сертификати за материалите, които Ви предлагат, и проследете за тях при доставката им на обекта.

5/ Търсете мнения и препоръки за избраната от Вас фирма

Потърсете референции от изпълнителя и по възможност поискайте да видите вече изпълнени обекти- ремонт на покриви. Говорете с хора, които вече са били техни клиенти.

ремонт на покриви

Спазвайки тези прости на пръв поглед правила, можете да си спестите доста главоболия в бъдеще.

Comments for this post are closed.